• Woonbegeleiding

 • Ambulante begeleiding

 • Advies

 • Andere benadering

 • Leerbedrijf

 • Stage plaatsing

 • 24 uur service

RatPack, want het is jouw leven

Wat doen wij

image

Woonbegeleiding

Bij RatPack kun je ook wonen.

Dit kan van een lichte vorm van woonbegeleiding tot een meer intensievere vorm. Er is een 24uurs bereikbaarheidsdienst en de begeleiding wordt precies op jou afgestemd. Je woont bij ons op je eigen kamer in een mooie buurt met leuke mensen om je heen.

image

Ambulante begeleiding

RatPack begeleidt

RatPack begeleidt ook bij jou aan huis of op een plek waar jij je het fijnst voelt. Dit kan zelfs bijvoorbeeld bij de Mac Donalds, de plaatselijke kroeg of tijdens een wandeling door het park zijn. Het gaat er om wat voor jou het beste werkt.image

Leerbedrijf

Stage plekken

Net zoals wij als organisatie van anderen willen leren, wil RatPack graag haar kennis en visie doorgeven aan gemotiveerde studenten. RatPack biedt stageplekken voor zowel MBO als HBO studenten. Voor MBO studenten is RatPack aangesloten bij Calibris.

Dit is hoe wij werken bij RatPack, ontdek onze werkwijze.

1
Contact ons
10
Koffie
20
Thee
100
resultaat

Visie RATPACK

RATPACK werkt met mensen voor mensen.

Onze medewerkers werken vanuit een authentieke professionaliteit en brengen hun eigen persoonlijkheid en ervaringen mee in hun contact met onze klanten. RatPack medewerkers hebben allemaal een specialistische opleiding gevolgd en brengen ruime ervaring mee vanuit het leven.RATPACK werkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen.
Dit blijkt uit de visie van RatPack. If they can make penicillin out of mouldy bread, they can sure make something out of you. (vertaling) Als ze van beschimmeld brood penicilline kunnen maken, dan weet ik zeker dat ze van jou ook iets kunnen maken. Een spreuk van " Muhammed Ali " boxer en filosoof. RatPack verbindt zich hieraan omdat wij geloven dat er voor iedereen een bestemming in het leven is. Op filosofisch vlak maar zeker ook in de reguliere maatschappij.


RATPACK vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijk
Bewustwording en persoonlijke ontwikkelingen dragen bij aan het sociale leven van ons allemaal. Dat geld voor de medewerkers van RatPack als voor onze klanten. Daardoor motiveren wij dit zowel in onze organisatie als buiten onze organisatie. Wat wij "binnen doen, doen we buiten ook". Op deze manier geven wij antwoord aan de participatie maatschappij. Door proactief, per individu aansluiting te maken met de wereld om ons heen, zodat onze klanten zich weer productief voelen en er weer toe doen.RATPACK vindt dat professionaliteit begint bij betrokkenheid
Betrokken medewerkers kweken betrokken klanten. RatPack werkt uitsluitend met professionals die een authentieke samenwerkende-begeleidingsstijl hebben en zich vanuit waarachtigheid kunnen verbinden met onze klanten. De methode die RatPack omarmt is gestoeld op de Presentie benadering van Andries Baart. (Baart, 2011) RatPack neemt hiermee bewust afstand van het "traditionele instellings denken".

RATPACK heeft ethiek en normativiteit hoog in het vaandel.
Dit is de code van RatPack. Het belang van onze klanten staat "altijd" voorop. Op het moment is RatPack een trias politica aan het opzetten door een controle systeem te ontwikkelen van onafhankelijke partijen. RatPack wil zich kunnen verantwoorden voor alles wat zij doen.

RatPack werkt totaal anders, contact ons en ervaar.

Onze services

Adviseren, stimuleren & ontzorgen

Wij zijn er ons van bewust dat onze klanten het moeilijk vinden om een weg te vinden tussen alle regels, zorgaanbieders, budgethouders etc. RatPack vindt het belangrijk om daarom juist duidelijkheid voor jou te creëren. Hierdoor kom je in de mogelijkheid om je eigen keuze te bepalen. De klant is immers koning. Wij kunnen je daarbij adviseren als je dat wilt.

Bij RatPack haal je in feite alles in huis wat je nodig hebt om aan je ontwikkeling te werken. Samen met onze medewerkers en samenwerkende partners creëren we mogelijkheden om je ontwikkeling te stimuleren en te motiveren. Vanaf nu vind je alles op één plek. RatPack.

 • Ambulante begeleiding
 • Stage plaatsing
 • 24 uur service
 • Ontzorgen
 • Woonbegeleiding
 • START

  Binnenkort

  Soup Nation

  Naast wonen en begeleiding is RatPack sinds dit jaar begonnen met een werktrainings project in Eindhoven. Samen met de Social Studies opleiding Fontys Eindhoven zijn we aan het onderzoeken hoe we jongeren met een afstand tot opleiding en werk weer betrokken kunnen krijgen. Dit project heet "Soup Nation".
  Eind dit jaar zal de eerste pilot van "Soup Nation" plaats gaan vinden. Soup Nation verkoopt soepen die uitsluitend zijn gemaakt van puur biologische producten. Inkoop, de bereiding, verkoop, omgaan met voedingswaren dit zal allemaal door Soup Nation studenten (de jongeren die RatPack begeleidt) zelf gebeuren. Het doel is om zo gevoel te krijgen met het product dat jezelf verkoopt. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de studenten (de jongeren die RatPack begeleidt) weer leren in het arbeidsproces deel te nemen.

 • Op

  Locatie waar jij wilt

  Ambulante begeleiding

  RatPack begeleidt ook bij jou aan huis of op een plek waar jij je het fijnst voelt. Dit kan zelfs bijvoorbeeld bij de Mac Donalds, de plaatselijke kroeg of tijdens een wandeling door het park zijn. Het gaat er om wat voor jou het beste werkt.

 • Stage

  Plaatsingen

  Stage plaatsing

  Net zoals wij als organisatie van anderen willen leren, wil RatPack graag haar kennis en visie doorgeven aan gemotiveerde studenten. RatPack biedt stageplekken voor zowel MBO als HBO studenten. Voor MBO studenten is RatPack aangesloten bij Calibris.
  Om de kwaliteit stagebegeleiding van MBO en HBO studenten te waarborgen zijn er binnen de organisatie cursussen gevolgd bij Avans Hogeschool en Fontys Hogeschool. Daarnaast heeft RatPack een adviserende rol bij Fontys Hogeschool Sociale Studies te Eindhoven. Door deze contacten probeert RatPack de eigen kennis en kwaliteit te blijven voeden.

 • 100%

  Bereikbaar

  24 uur service

   De medewerkers van RatPack zijn vrijwel altijd bereikbaar.                                   

 • allround

  Service

  Ontzorgen

  RatPack medewerkers begrijpen dat hulp vragen een grote stap kan zijn die voor veel spanning kan zorgen. Er komt veel op je af en er kan veel van je gevraagd worden in een korte tijd. De medewerkers van RatPack zullen altijd hun uiterste best doen om jou van zo goed mogelijk te begeleiden en van advies te voorzien. Denk hier aan bijvoorbeeld advies over bepaalde behandelaars (bijv. een psycholoog), kansen en mogelijkheden rondom school en/of werk en hoe jij weer zo snel mogelijk aan de slag kunt gaan om een zo normaal mogelijk leven te kunnen leiden.
  RatPack is gespecialiseerd in zorg -en hulpverlening, hier liggen onze kwaliteiten. Al het andere (denk aan financiën, budgetbeheer etc.) laten wij over aan onze samenwerkende partners. Zij doen waar hun kwaliteiten liggen. Heb je wat voor een vraag dan ook, dan mag je deze altijd stellen. Stomme vragen bestaan niet!

 • Leuk

  Wonen

  Woonbegeleiding

  Dit kan van een lichte vorm van woonbegeleiding tot een meer intensievere vorm. Er is een 24uurs bereikbaarheidsdienst en de begeleiding wordt precies op jou afgestemd. Je woont bij ons op je eigen kamer in een mooie buurt met leuke mensen om je heen. Heb je interesse laat het ons dan weten via de telefoon, sms of mail.

Wat onze klanten over ons vinden

Kijk wat onze klanten over ons te vertellen hebben.
Brandon
Brandon
Cliënt

Mijn naam is Brandon en ben twintig jaar en ik kom uit Rotterdam. Via RatPack ben ik in Eindhoven terecht gekomen. Mijn leven is in een korte tijd echt veranderd.

Brandon
Miranda
Cliënt

Mijn naam is Miranda en ik ben de moeder van één van de jongens die van RatPack begeleiding krijgt. Wat ik fijn vind is dat zij mij eigenlijk geheel ontzorgen. Mijn zoon is twintig jaar maar door zijn beperking is het voor hem moeilijk om bepaalde zaken goed te regelen. Ondertussen heb ik al enig ervaring met instellingen en daar ben ik helemaal niet tevreden over.

Ratpack werkt totaal anders. Ik voel me daar echt een klant en de medewerkers van RatPack zijn vrijwel altijd bereikbaar. Ik hoef geen afspraak te maken en ben in feite altijd welkom om mijn vragen te stellen. Ook mijn zoon reageert totaal anders dan bij de instellingen waar hij hiervoor heeft gezeten. Ze begrijpen hem beter lijkt wel. Waar hij voorheen altijd weerstand bood lijkt hij zich nu veel meer gemotiveert te voelen en zaken met de begeleiding makkelijker op te pakken. Natuurlijk maak ik mij af en toe nog steeds zorgen maar door de transparantie van RatPack is het een stuk makkelijker voor mij.

RatPack-Foundation is gespecialiseerd in zorg -en hulpverlening, hier liggen onze kwaliteiten. Al het andere (denk aan financiën, budgetbeheer etc.) laten wij over aan onze samenwerkende partners. Zij doen waar hun kwaliteiten liggen.

Contact ons

Heb je wat voor een vraag dan ook, dan mag je deze altijd stellen. Stomme vragen bestaan niet!